Halloween-stämning: De bästa 7 böckerna/filmatiseringarna att läsa och titta på innan högtiden är här

2021 golggotmánnu 22

Om pumpor plötsligt börjar att le mot dig när du går förbi, kan det bara betyda att Halloween är nära :)

Men om inte ens detta får dig att känna dig positiv, oroa dig inte! Vi vet hur vi kan fixa situationen snabbt så att du kan komma i feststämning.

Allt du behöver göra är att börja om från början och läsa- och titta på våra Topp 7-böcker/anpassningar, vilka, som med all rätt, anses vara skräckgenrens mästerverk!

"The Shining"

En av de mest populära Stephen King-romanerna har fått kultstatus tack vare Kubricks filmatisering. Vi tröttnar aldrig på den traditionella berättelsen om en författare som långsamt blir galen, i ett stort och tomt hotell!

"När lammen tystnar"

Endast vanliga människor som skapar riktig skräck kan vara mer skrämmande än övernaturliga krafter... Boken om seriemördaren är fantastisk, men filmen med geniet Anthony Hopkins är på samma nivå.

"Dracula"

En klassiker för evigt! Historien om den mest kända vampyren är helt enkelt ett måste för alla skräckälskare. Halloween är perfekta för att glömma de snygga tonårsvampyrerna, och återvända till det blodtörstiga originalet.

"Ring"

Filmatiseringen av Koji Suzukis roman blev en riktig succé, och gav oss en av de mest oförglömliga bilderna - Samara. Dock är originalboken är inte på något sätt sämre än filmen och överträffar den kanske till och med.

"Rosemary's Baby"

Den trögflytande och hopplösa stämningen i Ira Levins roman överförs briljant till skärmen av den Oscarsbelönade Roman Polanski. Både boken och filmen är skrämmande, främst på grund av realismen i denna fruktansvärda berättelse om satanism.

"Rösten från andra sidan"

Venedig, död, spöken, märkliga syner... Daphne du Mauriers novell är inte bara skrämmande, men även fängslande tack vare landskapets skönhet. Liksom dess filmatisering av Nicolas Roeg.

"Exorcisten"

William Friedkins film om djävulsbesatthet anses med rätta, vara en klassiker i världsbiografen. Intressant nog var författaren av originalromanen, William Peter Blatty, manusförfattare och vann till och med en Oscar för bästa manus.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Gå tillbaka
Aa HD