Firmware 6.7 för fem PocketBook-modeller: bättre ljud och andra förbättringar

2023 guovvamánnu 10

Möt den massiva uppdateringen för InkPad 3, InkPad 3 Pro, InkPad Color, Touch Lux 5 och Touch HD 3 e-läsare - firmware version 6.7. Den nya programvaran kommer att förbättra ljudet på ljudfiler, ge nya möjligheter för att hantera anteckningar, inneha en ordbok och Text-to-Speech. Det kommer också att göra din läsning ännu bekvämare genom att justera och anpassa gester i läsläge.

Här är några av de viktigaste förbättringarna som är tillgängliga med firmware 6.7:

Bättre ljud av ljudfiler. Tack vare codec-uppdateringen (AptX, LDAC, AAC, SBC) kommer ljudet från ljudböcker och musik på Bluetooth-anslutna ljudenheter att bli bättre och din e-läsare kommer att stödja de mest uppdaterade ljudfiler. Observera att den här uppdateringen endast gäller PocketBook-modeller med ljudstöd.

Att spara nya ord och översättningar är bekvämare än någonsin - när du läser en bok i ordboksläge kan du snabbt spara okända ord och deras översättning till anteckningar utan att bryta dig loss från läsprocessen. Skapa "anteckningsöversättning" i ett bekvämt format: spara endast ett okänt ord, eller ett ord och dess översättning (ett eller flera). Du kan också lägga till en beskrivning av sammanhanget till det okända ordet, i vilket ordet användes. Sedan kan du hantera anteckningsöversättningar i Notes-appen: du kan sortera och filtrera dem eller exportera dem till en separat fil.

Lyssna på uttalet av okända ord – har du stött på ett okänt ord i texten eller är du osäker på dess uttal? Med en ny funktion i Text-to-Speech kan du snabbt lyssna på uttalet av alla markerade ord i ordboksläsläge eller i Ordbok-appen.

Anpassa gester – att hantera din PocketBook blir ännu enklare med nya tryck-, dra- och svepgester som kan konfigureras i avsnittet "Gester i läsläge" i inställningarna.

  • Tryckgest - boksidan är uppdelad i 9 separata zoner kan utföra en av följande åtgärder vid en tryckning: Läsmenyn, gå till nästa eller föregående sida, gå framåt eller bakåt 10 sidor, gå till en sida efter nummer, gå till början eller slutet av boken, övergång till nästa eller föregående kapitel, bokmärke, ordbok, typsnitt urval osv.
  • Svep- och drag. Ställ in svepgester från vänster till höger, höger till vänster, uppifrån och ner och nerifrån och upp, samt draggester på vänster eller höger kant i läsläge eller Text-to-Speech.

Nya användbara funktioner i fotoramsläget - från och med nu har fotoramen blivit en separat applikation i listan över enhetsapplikationer. Du kan skapa och redigera bildlistor för bildspel, välja bildspelsintervall, välja slumpmässig ordning på bildspelet, justera ljusstyrkan och färgtemperaturen för frontljuset separat för appen Photo Frame, etc.

Andra viktiga uppdateringar som kommer med firmwareversion 6.7:

  • Möjligheten att visa kanterna på sidan som visades på föregående skärm - för böcker i PDF- och DJVU-format. Även en smidigare rullning av PDF- och DJVU-dokument i rullningsläge.
  • Möjligheten att ändra hastigheten på Text-to-Speech med en separat gest under läsning.
  • Tillagda tips för UI-element vid läsning i ordboksläge.
  • Förbättring av användargränssnittet för listor med innehåll och anteckningar.Nu är det bekvämare att komprimera eller utöka listan med anteckningar. För att öppna boksidan med anteckningen behöver användaren bara trycka på pilen bredvid sidnumret.
  • Förbättring av ljusstyrka och kontrastjusteringsalgoritmer för bokillustrationer i FB2-format.
  • Nu kan du sortera anteckningar i listan över bokanteckningar och sortera böcker i listan över böcker med anteckningar. Du kan också exportera anteckningar från en bok eller från en grupp utvalda böcker till andra enheter.

Alla dessa förbättringar och nya funktioner är också tillgängliga på PocketBook Era eftersom denna nya modell har fått all denna funktionalitet som standard.

Snart kommer den nya firmware 6.7 också att finnas tillgänglig för följande modeller: InkPad Lite, InkPad X, Color och Touch Lux 4.

Med den nya mjukvaran kommer din PocketBook att bli ännu bättre, så uppdatera din e-läsare och njut av den enastående komforten med elektronisk läsning!

Gå tillbaka
Aa HD